Hotel-Pension in Bad Sachsa

Hotel-Pension Gelpkes Mühle in Bad Sachsa
Gelpkes Mühle

Gelpkes Mühle
Harm und Christel

Bismarckstraße 15
PLZ/ D-37441 Bad Sachsa

Telefon: +49-5523-3666
Telefax: +49-5523-939046
E-Mail: gelpkesmuehle@gmx.de

Onze top-aanbiedingen

In- & Out-Checking

Aankomst tijd:
van 15.00 uur tot 18.00 uur

Vertrektijd:
10.30 uur tot 11.00 uur

Sociaal Netwerk

Steinway-Trein

Cultuurgeschiedkundigen wandelweg tussen Wolfshagen in de Harz en Seesen in de sporen van de beroemde pianobouwerfamilie Steinweg resp. Steinway.

Heinrich Engelhard Steinweg werd in 1797 geboren in Wolfshagen in de Harz. Als meestermeubelmaker kwam hij in 1825 naar Seesen. Hij specialiseerde zich in de bouw van piano’s, produceerde hier zijn eerste vleugel en maakte hiermee snel naam. In 1850 emigreerde de familie naar New York. Met zijn kennis en kunde van de klavierbouw richtten zij in 1853 de internationaal bekende firma Steinway & Sons op. De familie Steinway onderhield steeds het contact van hun vaderland in de Harz en kwam altijd weer op bezoek. Zelfs vandaag de dag zijn er nog steeds talrijke sporen van de familie in Wolfshagen/Harz en in Seesen. Ter herinnering aan de verdiensten van de familie Steinway hebben de steden Seesen en Langelsheim in het kader van een internationale samenwerking met financiële ondersteuning van de Volksbank + Volksbank Stichting een informatieve wandelroute tot stand gebracht.

Het idee voor deze route dat op initiatief van de Wolfshager Steinway Vereniging is ontstaan, was alleen met ondersteuning van talrijke partners mogelijk. Hiertoe behoren de reeds genoemde gemeenschap van Wolfshagen; de Harzclub Lautenthal; de Harzclub Seesen; de Harzclub Wolfshagen; het Harzwaterschap; de Nedersaksische houvesterij; houtvesterij Seesen, stadmarketing Seesen; wegbeheerders Seesen alsmede de natuurbescherming van het district Goslar.

www.steinway-trail.de