Hotel-Pension in Bad Sachsa

Hotel-Pension Gelpkes Mühle in Bad Sachsa
Gelpkes Mühle

Gelpkes Mühle
Harm und Christel

Bismarckstraße 15
PLZ/ D-37441 Bad Sachsa

Telefon: +49-5523-3666
Telefax: +49-5523-939046
E-Mail: gelpkesmuehle@gmx.de

Onze top-aanbiedingen

In- & Out-Checking

Aankomst tijd:
van 15.00 uur tot 18.00 uur

Vertrektijd:
10.30 uur tot 11.00 uur

Sociaal Netwerk

National Park Harz

Het Nationaal Park Harz is een natuurreservaat. Het gebied bestaat uit bergen, moerassen, bossen, heide en rivieren. Zijn huidige vorm ontstond door de samenvoeging van het Nationaal Park Hochharz en het Nationaal Park Harz in Niedersachsen in 2006.

De voormalige Duitse grens liep dwars door de Harz en grote delen van de Harz werden verboden gebied. De Brocken werd gebruikt door de Sovjet-Unie als uitkijkpost. Tegenwoordig is het een beschermd gebied van 15.800 hectare waar talrijke diersoorten in het wild leven en zeldzame dieren opnieuw worden geïntroduceerd. In het Nationaal Park kunnen bezoekers een glimp opvangen van Edelherten, Reeën en Wilde Zwijnen. Er zijn veel zeldzame dieren zoals de Beer, De Zwarte Ooievaar, De Slechtvalk, Wilde Katten en De Lynx. Het Nationaal Park Harz is bezig met een tien jaar durend experiment om deze ongelooflijke wezens opnieuw in de wilde natuur te laten leven. De laatste Lynx werd neergeschoten in 1818, als het experiment succesvol is moeten er 30 tot 50 Lynxen terugkomen in de Harz.

Tegenwoordig kunt u gebruik maken van vele wandelroutes zoals de Goetheweg en Hexenstieg die u over dit mystieke landschap voeren. U kunt met de stoomtrein naar de top van de Brocken of wandelen langs de nieuwe 75 kilometer lange spoor van de voormalige grens dat deel uitmaakt van het "GrÜne Band Deutschland".