Hotel-Pension in Bad Sachsa

Hotel-Pension Gelpkes Mühle in Bad Sachsa
Gelpkes Mühle

Gelpkes Mühle
Harm und Christel

Bismarckstraße 15
PLZ/ D-37441 Bad Sachsa

Telefon: +49-5523-3666
Telefax: +49-5523-939046
E-Mail: gelpkesmuehle@gmx.de

Onze top-aanbiedingen

In- & Out-Checking

Aankomst tijd:
van 15.00 uur tot 18.00 uur

Vertrektijd:
10.30 uur tot 11.00 uur

Sociaal Netwerk

Heimatmuseum in Bad Sachsa

Reeds bij de entree van het museum wordt de oorsprong van het stad met haar afwisselende geschiedenis in woord en beeld gekenschetst. In het bijzonder enkele gebouwen die voor Bad Sachsa karakteristiek en belangrijk waren, worden getoond; o.a. de St. Nikolaikerk als oudste bouwwerk en vooral diens bijzondere weerhaan, kerkdeurbeschildering uit 1950 (als opvolger van die uit 1823).

De schildering van een schoenmaker en een kuiperswerkplaats verschaft de bezoeker een duidelijker begrip van de toenmalige arbeidersstand. Daartoe behoort ook een weefgetouw uit de 19e eeuw zoals deze in veel Saksische huizen werd gebruikt om het karige levensonderhoud te verbeteren.

Veel zaken uit het dagelijkse leven rond de eeuwwisseling worden getoond, o.a. servies en kleding, wasbenodigdheden, keukengerei, brandweergereedschappen en bosbouwwerktuigen.

De grensligging heeft 1000 jaar lang een stempel op Bad Sachsa gedrukt; aan de hand van historische kaarten kan o.a. worden nagegaan: opkomst en val van de Saksenburg, de aansluiting bij Pruisen, de ontwikkelingen na de 2e wereldoorlog. Verder belangrijk voor Sachsa was uiteraard het verenigingsleven, waarvan het e.e.a. wordt gedocumenteerd. Personen die invloed hadden op de stad en haar ontwikkeling als bijv. tot gezondheidskuuroord gestimuleerd hebben, worden gepresenteerd.

Een van de museumruimtes is gewijd aan de wintersport; o.a. zijn zowel de zelfgebouwde stuurslee van de Duitse rodelkampioen (1952, 1954) als veel plaatselijk gefabriceerde skies te zien. Gaat u terug naar uw kindertijd: school en speelgoed uit die dagen zijn niet alleen voor uw kinderen interessant.

Wist u dat Ravensberg een vulkaan was? De geërodeerde kegels van steen en kristallen zijn een typische getuigenis uit deze tijd en derhalve  in ons museum te bezichtigen.

www.kulturoffensive-suedharz.de