Hotel-Pension in Bad Sachsa

Hotel-Pension Gelpkes Mühle in Bad Sachsa
Gelpkes Mühle

Gelpkes Mühle
Harm und Christel

Bismarckstraße 15
PLZ/ D-37441 Bad Sachsa

Telefon: +49-5523-3666
Telefax: +49-5523-939046
E-Mail: gelpkesmuehle@gmx.de

Onze top-aanbiedingen

In- & Out-Checking

Aankomst tijd:
van 15.00 uur tot 18.00 uur

Vertrektijd:
10.30 uur tot 11.00 uur

Sociaal Netwerk

Activiteiten en het ontdekken in en om Bad Sachsa in de Harz!!!!

Bad Sachsa

Bad Sachsa

Bad Sachsa, in de zonnige en mooie Südharz gelegen, is een landelijk erkend kuuroord. Zeer idyllisch is de plaats omgeven door natuurlijke weiden en bossen hierdoor is de Harz een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Ook op wintersportgebied is in Bad Sachsa op de kaart te vinden. Het skigebied De Ravensberg is voor iedereen wel wat te doen, bijvoorbeeld Rodelen, Langlaufen en snowboarden. Voor familie met kinderen is er in Bad Sachsa veel te ontdekken en te ondernemen.


Hier vindt u nog meer informatie over Bad Sachsa: www.badsachsa.de

Naturzeitmuseum in Bad Sachsa

Het fossiel museum biedt een reis door 290 miljoen jaar natuurlijke ontwikkeling in de zuidelijke Harz. Beleef de natuur en tijd en van enorme gletsjers, vuurspuwende bergen en nog veel meer.

Een bezoek aan het Naturzeitmuseums is een belevenis voor jong en oud.U vindt het Naturzeitmuseum Am Kurpark 6, Bad Sachsa.

Hier ervaart u nog meer informatie: www.naturzeitmuseum.de

Scholmzeche/Historischer Besucherstollen in Bad Lauterberg

Het grote historische mijnbouw in Bad Lauterberg, verdiep u in de mijnbouw des Harzes. Het is in iedergeval een bezoek waard.

Mehr erfahren Sie auch unter: www.vsn-touren.de

Glasmuseum

Glasmuseum

In het Glasmuseum krijgt u veel informatie over de geschiedenis en het ontstaan van glas. U begint met een reis door het oude Egypte over de glaskust in Venetië naar de 19e eeuw, ook leert u veel interessante dingen over de glasfabriek in de zuidelijke Harz.


U vindt het Glasmuseum Am Kirchplatz 2 in Bad Sachsa/Steina
www.glasmuseum-steina.de

Torfhaus

Torfhaus is in de zomer een geliefd treffers plaats voor motorrijders en in de winter voor de wintersporters. Vanaf dit punt heeft men (bij goed weer) een schiterend uitzicht naar den Brocken. In het bezoekerscentrum Torfhaus wacht een interessante tentoonstelling over de harz op u.


Wil u hierover nog meer weten kijkt u dan op: www.torfhaus.info

Walpurgis

Walpurgis

Walpurgisnacht op 30 april is een oud heidens feest dat zijn naam ontleent aan Sint-Walburga, wiens feest op 1 mei plaatsvindt. Men gelooft dat op deze avond de heksen op bezemstelen naar die plaatsen vliegen waar oude heidense rituelen in de Harz, met name op de Brocken, plaatsvinden.

De 1142 meter hoge Brocken, hoogste plek in de Harz en vaak gehuld in mist en nevel, wordt door zijn mysterieuze aanblik beschouwd als thuisbasis van heksen en duivels en vormt zodoende het middelpunt van de Walpurgisnacht.

Tegenwoordig is Walpurgis een familiefeest. Er lopen als heksen en duivels verklede mensen rond in de dorpen en steden. Belangstellenden komen vanuit heel Duitsland en de wereld naar de Harz om aan dit evenement deel te nemen. Walpurgis is een feest voor de gehele familie en daardoor zeer kindvriendelijk. Veel kinderen worden uitgedost met de meest fantasierijke kostuums.

Om middernacht wordt vervolgens het begin van de lente ingeluid met veel lawaai en vuurwerk om de heksen en duivels te verdrijven.

In de zomer

in de zomer is er in Bad Sachsa genoeg om van te genieten. U kunt o.a. wandelen, fietsen, met de auto of de motor de prachtige Harz ontdekken en genieten van de mooie natuur die de Harz te bieden heeft.

Sommer in Bad Sachsa
Sommer in Bad Sachsa
Sommer in Bad Sachsa
Sommer in Bad Sachsa

In de winter

in de winter biedt Bad Sachsa, bij voldoende sneeuw, diverse mogelijkheden voor wintersport. Denk bijvoorbeeld aan skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en wandelen.

Bad Sachsa is gelegen in de Oberharz Duitsland. Het kleine skigebied Ravensberg telt 9 verschillende afdalingen en een klein funpark voor snowboarders. Bad Sachsa heeft eeb Wald-Rodelbahn (rodelbaan) en een Eishalle (kleine overdekte schaatsbaan). Naast de skipistes kunt u ook langlaufen op een 12 km. lange loipen. Naast deze 12 km. zijn er nog eens bijna 50 km. aan loipen die in richting van Bad Lauterberg lopen.

Heeft u geen eigen ski’s? Geen probleem! U kunt deze bij www.derschneeladen.de huren. Klik en kijk naar de mogelijkheden en prijzen.

Winter in Bad Sachsa
Winter in Bad Sachsa
Winter in Bad Sachsa
Winter in Bad Sachsa